Straatbeeld-kunst

Miranda Meijer

Haar etalage trof ik in de Torenstraat 15 in Den Haag op 19 mei 2013:

 Het is dus: www.mirandameijer.nl 

.

Schilderij van Hans de Groot: DENKRAAM

 Nee, ik had nog nooit van Miranda gehoord, maar ik trof haar in de Haagse Torenstraat, toen ik op een dag langs het befaamde masagewinkeltje van Tom & Eduard wilde rijden en op weg was naar een van de organisators van STEK in een oud Haags Klooster.

Miranda had haar etalage net ingericht met een tafel een stoel en een lamp die ze er boven had geplaatst in een uiterst sobere opstelling. Miranda wilde dus net een foto gaan maken van dit echter nog zeer lege en saaie beeld.  Ik sprak haar aan en vroeg haar wat ze ging doen. Daar kreeg ik geen duidelijk antwoord op. Ik moest maar eens komen kijken, want dan kon ik zien wat ze deed.

( 22 mei 2013)  Miranda.)

Een paar dagen later ben ik dus gaan kijken en trof ik Miranda en zag dat ze de kunst verstond om heel erg netjes kaders uit te snijden. Ik heb er een tijd lang met verwondering naar gekeken en maakte de volgende foto's:

 De combinatie die ik zelf wilde maken was tussen Geld en Liefde. Tom & Eduard waren helemaal voor het grote geld gegaan en verdienen nu miljarden als je ze zou moeten geloven en Miranda liet mij haar meest individuele liefde voor haar zelf zien en speelde voor mij een spel dat performance heet. Zonder werkelijk contact te willen maken met haar toeschouwers, deed zij haar act. Haar liefde voor haar eigen idee was haar presentatie voor mij. Ik heb nog een poging gedaan om met haar te gaan samenwerken, maar hier heeft Mranda niet op in willen gaan en een antwoord heb ik nooit vernomen. Het enige contact dat ik met Miranda heb vernomen, was de eerste dag dat ik haar tegen kwam en de mail waarin ze me vroeg of ik haar de gemaakte foto's wilde toesturen. De foto's vond ze leuk om te ontvangen neem ik maar aan.