BEELD - HET FOTOBEELD

Flore Zoé in Den Haag

Wie eens de Haagse Toren binnen wandeld komt, wordt daar ongetwijfeld geconfronteerd met een paar kunstenaars waaronder ik er toevalligerwijs 2 persoonlijk heb mogen leren kennen. Kunst maakt een beeld voor onze omgeving en zonder het soms door te hebben, proeven we dit beeld en doen we er goed aan om hier iets beter naar te kijken. Want wat zeggen deze beelden en wat stralen ze eigenlijk uit? Wat doen ze met jou? Een van die kunstenaars is dus Flore Zoé en haar werk kwam ik toevallig tegen bij een bijzondere tentoonstelling bij bedrijfen centrum DE BINK alwaar zij haar atelie heeft.

 

Op 20 juni 2013 bezocht ik dus het atelier van Flore Zoé en ik werd vooral geraakt door haar prachtig afgebeelde en belichte vrouw-beelden die zij op een zeer eigen wijze wist te presenteren.Haar werk is dus onmiskenbaar te zien in de Haagse Toren, een van de locaties die ik toevallig regelmatig bezoek en waar de bezoeker zeker zal worden getroffen door haar eigentijdse modellen.

 

Toen ik tijdens de opening door haar nieuwe atelier liep viel het me op dat Flore Zoé beschikt over een groot talent tot samenwerken en netwerken. Plaatsen waar haar werk dan ook zeer graag gezien wordt. Want kunst moet voor velen iets zijn dat je leuk aan de muur kunt hangen en meer niet. Voor een meerwaarde van kunst moet men maar naar een museum gaan denken veel mensen die met hun tijd mee willen gaan, want daar mag je op een ander manier over kunst gaan praten. Zonder dat die mensen het door zullen hebben, zullen ze hiermee een beeld aan de muur hangen dat hun eigen evenbeeld tevreden kan stellen.

 

Ik kwam dus aan met iemand die zeer bedreven is met  met de netwerk-contacten van veel andere bedrijfen die haar tentoonstelling een bepaalde imige konden geven. Het was de wereld van luxe cocktails, speciaal bier en hele bijzondere hapjes die er rondgedeeld werden. Voorts kwam ik Flore Zoé en haar persoonlijke leerling assistente tegen waar ik toen een paar woorden mee heb gesproken.

Hans

De bijzondere entree

Nog niet eerder had ik deze vorm van presentatie gezien

Bij de cocktail-bar werden er prachtige en hele mooie en lekkere shakes voor je gemaakt.

Ergens in een verloren hoekje en als curiositeit, de bekende Nikon spiegelreflex, waar je dus nog echte filmpjes in moest gebruiken.

Een zeer bijzondere vloer in het atelier

 

De leerling assistente van Flore Zoé aan het werk

Aardbeien op een stokje

Een foto met een verhaal

Duurzame tafels

Een heel team die de lekkere hapjes en de afscheids-cadeauzakjes aan het voorbereiden waren.

Een opvallend werk voor mij dat me deed denken en lekkere drop, maar waarom eigenlijk?

Met speciale verlichting in het midden van de expositie kon men een exclusief bier gaan uitproberen.

Op deze foto Flore Zoé aan de rechter kan, samen met een paar van haar genodigde vrienden.